bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

« wijn maart 2018


wijnabonnement april 2018

Lacrima di Morro d’Alba 2015 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

april 2018
WIJN 73: Lacrima di Morro d’Alba 2015

ITALIAANSE SPEURTOCHT!

De wijnwereld is groot! Immens, veelzijdig en op allerlei verschillende manieren worden er wijnen gemaakt, wijnstijlen uitgevonden en nieuwe smaken ontdekt. Dit keer maakten wij een Italiaanse speurtocht! Resultaat? EEN PRACHTIG INHEEMS DRUIVENRAS!

In Centraal-Italië zijn diverse wijnregio’s waaronder de Marken. MARCHE (de Italiaanse benaming) ligt in het oosten van Italië, ingeklemd tussen de voetheuvels van de Apennijnen en de kustlijn van de Adriatische Zee. Het gebied telt 11 geografische herkomstbenamingen waar wijnmakers aan strikte wetgeving moeten voldoen. Een van die gebieden is LACRIMA DI MORRO D’ALBA.

STEFANO MANCINELLI is trotse eigenaar van dit domein. Met 60 ha wijnareaal verbouwt hij met groot succes de witte VERDICCHIO DEI CASTELLI DI JESI (de naam verklapt de lokale witte druivenvariëteit Verdicchio) en de rode LACRIMA DI MORRO D’ALBA, gemaakt van de inheemse blauwe druif LACRIMA.

De wijn oogt zwoel paars met robijnrode invloed en blijft bij het walsen heerlijk aan het glas hangen. De eerste aroma’s stuiven bij het inschenken het glas uit: ROZEN, VIOOLTJES EN ZACHT ROOD FRUIT. Daarna cassis en tutti frutti. In de mond fruitig, sappig, maar toch verfijnd. Ondanks de zoete indruk is de wijn licht verteerbaar en elegant. De wijn krijgt korte SCHILWEKING. Het druivensap wordt na de oogst geperst en in contact gehouden met de schillen om meer smaakstoffen op te nemen. Vervolgens zorgen een opvoeding deels op RVS en deels op oud hout voor een toegankelijk glas.

De Lacrima gaat volgens ons hand in hand met de CONDIO DI TREVISO: een halfharde KAAS uit VENETO, het noorden van Italië. Deze kaas was onderdeel van de handel met Mediterraanse landen en wordt ingelegd in kruiden. En dat is een hele mond vol: VERBENA, BASILICUM, MARJOLEIN, KARDEMOM, SAFFRAAN, KANEEL, TIJM, KAMILLE EN PEPER.

Normaal: € 18,00
Deze maand met abonnement: € 14:40

 

inschrijven

 

« wijn maart 2018