bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn december 2017 » « wijn oktober 2017


wijnabonnement november 2017

Vieira de Sousa Port Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

november 2017
WIJN 68: Vieira de Sousa Port

Een handelsverbod op Franse wijnen in de zeventiende eeuw zorgde ervoor dat de Engelsen op zoek gingen naar alternatieve, goede wijnen. Bij hun zoektocht voeren ze op een dag de rivier de Douro op. In de binnenlanden van Portugal ontdekte een wijnhandelaar uit Liverpool een zoetige wijn met een hoog alcoholpercentage. Door de toevoeging van extra alcohol werd het gistingsproces voortijdig gestopt en werden niet alle suikers in de wijn omgezet in alcohol. Zo onstond de bekende, zoete smaak van port.

Hoog boven de gouden rivier, de Douro, ligt, met een mooi uitzicht over de quinta's (de wijngaarden), het Portugese wijnhuis Vieira de Sousa. Al vijf generaties lang maakt Vieira de Sousa port. Tot voor kort verkochten ze die door aan wijnhuizen, maar inmiddels bottelt de familie ook onder eigen naam.

Port kun je onderverdelen in Vintage port, gemaakt van druiven uit één oogstjaar en Blend, gemaakt van druiven uit verschillende jaargangen. Daarbinnen heb je een purperrode Ruby, een zoete, jonge port en een Tawny (een gerijpte Ruby) met een veel lichtere kleur en minder zoet. Bij de Blend heb je daarnaast nog een White (een witte port) die donkerder kleurt naarmate hij ouder wordt.

Een overslaanbare combinatie met port - Ruby, Tawny of White - is een ziltige Stevenson Stilton. Bij de Blue Stilton is de witte port misschien nog wel het meest gedurfd.

Deze maand een keuze uit drie: een Vieira de Sousa White port, een Vieira de Sousa Tawny port of een Vieira de Sousa Ruby port

Normaal: € 13,45
Deze maand met abonnement: € 10,75

In het hart van het Stilton District hebben wij een kaasmaker gevonden die zijn Stiltons produceert volgens de negentiende eeuwse methode van Thomas Hoe Stevenson.

Gepasteuriseerde koemelk, extra toegevoegde room en plantaardig stremsel geven de Stevenson Stilton een rijke, ziltige smaak. Buitengewoon lekker in combinatie met de zoetheid van een mooie, volle port.
Laat de herfst maar komen!

 

inschrijven

 

wijn december 2017 » « wijn oktober 2017