bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn mei 2017 » « wijn maart 2017


wijnabonnement april 2017

Terre Promise 2015 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

april 2017
WIJN 61: Terre Promise 2015

Château Henri Bonnaud is gelegen in het dorp Tholonet, 6 km ten zuidoosten van Aix-en-Provence. Wijnmaker Stéphane Spitzglous wordt geboren op het landgoed en opgevoed door zijn grootvader Henri Bonnaud, volgt hem als een schaduw. Samen trekken ze op de tractor door de wijngaard om de stokken en het land te bewerken. In 1996 neemt hij de wijngaard over en in 2010 maakt de kleinzoon zijn grootste droom waar met het leggen van de eerste steen voor het te bouwen ‘Château’ en eert zijn grootvader door het naar hem te vernoemen. Spitzglous is op weg om een begrip te worden in de wijnwereld, jaar op jaar sleept hij belangrijke internationale prijzen in de wacht. Met de mooie Terre Promise Blanc 2015 beginnen we de lente.

De Rolle druiven groeien op de kalksteen bodem van de koelere noordhellingen en worden met de hand geoogst. De Rolle druif wordt ook wel Vermentino genoemd. De Henri Bonnaud wijngaard wordt beschermd tegen de mistral door de heuvels van Langesse, Grand Cabri en de bergen van Cengle en Sainte-Victoire en profiteert zo optimaal van het microklimaat.

De kleur van Terre Promise is bleek met een zilveren flikkering, een bouquet van wit fruit (peer) met subtiele tonen van bloemen. Evenwichtig in smaak met een mooi volume en een lange, beetje vettige afdronk.

Heerlijk als aperitief met een stukje jonge geitenkaas, fruits de mêr, gerookte zalm met een waaier van avocado en gepofte quinoa of klassieke witte asperges met beenham, ei en peterselie, moderner nog met gerookte zalm of nog hipper, groene asperges met een miso-tameridressing en een heerlijk stukje warme gerookte zalm vergezeld van een lekker glas Terre Promise.

* alle Château Henri Bonnaud wijnen zijn biologisch

Normaal: € 14,50
Deze maand met abonnement: € 11,60

 

inschrijven

 

wijn mei 2017 » « wijn maart 2017