bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn maart 2017 » « wijn januari 2017


wijnabonnement februari 2017

Château de Carlot 2015 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

februari 2017
WIJN 59: Château de Carlot 2015

Afgelopen augustus kozen we al voor de rosé L'Irrésistible van Nathalie Blanc-Marès 'onweerstaanbaar' net als deze witte wijn. Nathalie wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde wijnmakers van de Costières de Nîmes.

AOC Costières de Nîmes is de benaming van de meest zuidelijke Rhône-vallei. Dit gebied staat bekend als de Rhône Delta, waar de rivieren de Rhône, Gard en Durance samenkomen net als de Provence en de Languedoc. Slechts 20 kilometer van de Middallandse Zee, de winters mild, de zomers warm en droog en de Mistral. Dagen blaast de Mistral met grote kracht door het gebied en creëert daarmee een uitstekend microklimaat voor druiven, die hun zuurgraad kunnen behouden en vrij blijven van ongedierte en schimmel. Daardoor zijn er geen pesticiden nodig in de wijngaarden en kan Nathalie Blanc haar ethiek van duurzaamheid uitvoeren. Naast de Mistral is de invloed van de bodem, roodgekleurd door het aanwijzige ijzer, met leem aangevoerd door de Rhône en 'galets roulés' in de ondergrond uit een verre ijstijd, van grote waarde. Dit gesteente isoleert en beschermt de wijnstokken tegen extreme temperaturen.

Hier aan de Rhône in het dorpje Bellegarde tussen het groen ligt de Mas Carlot en het Château Paul Antoine Blanc. In het oude Provençaalse dialect betekent 'Mas' boerderij. Nathalie runt de Mas Carlot met hulp van haar man Cyril Marès van het naast gelegen Mas de Bressades. Ze werd letterlijk verliefd op 'the boy next door'. Nathalie vertaalt de kwaliteit van het terroir in elke fles.

De kleur van de witte Château de Carlot is goud met een fris groene relectie. Een intense neus van witte bloemen, zoete specerijen als vanille en gekonfijt, rijp fruit. Fris en toch ook vet, een mooie combinatie met daarbij mineraliteit. Lekker bij wit vlees met een mooie saus, vis of kaas.

Médaille d'Or - Guide des Vins Gilbert et Gaillard 2016

Normaal: € 13,20
Deze maand met abonnement: € 10,55

 

inschrijven

 

wijn maart 2017 » « wijn januari 2017