bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn februari 2017 » « wijn december 2017


wijnabonnement januari 2017

Brezo Gregory Pérez 2015 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

januari 2017
WIJN 58: Brezo Gregory Pérez 2015

"Gregory Pérez is one f***ing talented winemaker ".
Woorden van de New Yorkse wijnrebel en journalist Alice Feiring. Haar maatstaf? Wijnmakers moeten verantwoordelijke wijnbouw bedrijven, minimaal wijn produceren met slechts één ingrediënt: druiven.

Het begon allemaal met grootvader Pérez. Hij verliet Spanje om werk te zoeken in Frankrijk. In de wijngaarden van Bordeaux kon hij als druivenplukker aan de slag. Twee generaties later volgt kleinzoon Grégory hem in zijn voetsporen. Na een studie oenologie aan de universiteit van Bordeaux en vooral barriques te hebben schoongemaakt in de kelders van het wijngoed Cos d’Estournel, begint Grégory de wijngaard te missen. Zijn Spaanse wortels brengen hem naar Brezo in het noordwesten van Spanje. Op een Spaans wijnlandgoed doet hij een schat aan ervaring op en stuit op een andere schat; verwaarloosde, maar gezonde wijngaarden van 25 tot 80 jaar oud. Het Mengoba avontuur begint.

De wijngaard met een rijke kwarts- en leisteenbodem is een hooggelegen gebied waar de industrialisatie aan voorbij is gegaan en is alleen per vierwielaandrijving te bereiken. De aarde wordt met de hand bewerkt en omgeploegd door koeien. De spieren die Pérez in de wijngaard kweekt, komen hem als rugbyspeler goed van pas.

In de Mengoba kelder gelegen in het kleine dorpje Sorribas, vind je het resultaat van dit harde werk. Wijnen die de passie en het eigenzinnige karakter van hun maker – die overigens ook bekendstaat als flamboyant feestvierder – weerspiegelen. En dankzij de grote hoogte waarop de wijngaarden liggen en de altijd aanwezige wind zijn er nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig.

De kleur van de Brezo is kersenrood met een complexe, kruidige, florale, minerale neus. De smaak is als van een goede kus; gulzig, krachtig, intens, maar ook fluweelzacht met een prachtige body.
Bij geroosterd rood vlees en Iberische ham.

Normaal: € 16,85
Deze maand met abonnement: € 13,50

 

inschrijven

 

wijn februari 2017 » « wijn december 2017