bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn januari 2016 » « wijn november 2016


wijnabonnement december 2016

Champagne Michel Marcoult Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

december 2016
WIJN 57: Champagne Michel Marcoult

Deze maand bieden we u een keuze uit drie Champagnes: een Blanc de Blancs, een Rosé of een Tradition Brut.

Champagne wordt rond 1500 per ongeluk ontdekt door een sterke temperatuurdaling in de Champagne streek en de gisting van druivensap bij een wijnboer tot stilstand kwam. Toen de temperatuur begon te stijgen, kwam de gisting weer op gang en ontdekte de wijnboer bubbels in de wijn en laten die nou smaken. De monnik Dom Perignon verfijnde dit proces. De beste champagne binnen het champagnehuis Moet & Chandon eert de monnik met de cuvée prestige Dom Perignon in de allerbeste jaren met druiven van eenzelfde jaar.

Geen groot wijnhuis, maar een echt authentiek wijnboertje, die met hart zijn prachtige wijn tot stand brengt, Michel Marcoult is de grondlegger van deze mooie, meermaals met goud bekroonde, Champagne. Een Champagne met een zachte, kleine bubbel. Hij startte met de productie in 1967 in het zuiden van de Champagne. In het kleine dorpje Barbonne-Fayel staan inmiddels zoon Francis en kleinzoon Julien samen aan het roer van het wijnhuis met 9 hectaren grond voor de verbouw van druiven. Meer dan de helft daarvan ligt in la côte du Sézannais, 4 hectares in la côte du Vitiriat et la côte des Bar. Door de verschillende liggingen van de percelen oogsten de mannen een variëteit aan geuren; abrikoos en subtiel anijs van de Chardonnay druif, frambozen en kers van de Pinot Noir. Waar drink je deze gouden Champagne het beste uit? Misschien de coupe omdat de legende zo leuk is. Het verhaal gaat dat de champagnecoupe is ontworpen naar de vorm van de linker borst van Marie-Antoinette. Al laat een coupe de bubbels snel vervliegen, in een flûte kunnen ze niet zo snel “ontsnappen” en in een wit wijnglas, het tulpglas, komen juist de geuren goed tot hun recht. “C’est á vous le choix” en vergeet vooral niet de champagne kurk langzaam, zachtjes en stil te laten poppen. Een mooi 2017!

Normaal
Blanc de Blancs € 32,90
Rosé € 31,10
Brut Tradition € 30,10
Deze maand met abonnement:
Blanc de Blancs € 26,30
Rosé € 24,90
Brut Tradition € 24,10

 

inschrijven

 

wijn januari 2016 » « wijn november 2016