bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn december 2016 » « wijn oktober 2016


wijnabonnement november 2016

Noémie millesimé 2011 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

november 2016
WIJN 56: Noémie millesimé 2011

In Franse wijn proef je de ziel en de verfijning van tweeduizend jaar wijncultuur. Franse wijn neemt je mee naar de streek waar hij vandaan komt. Zo ook de Noémie millesimé 2011, zij neemt u mee naar de Provence in herfstkleuren. In de heuvels bij het plaatsje Tourves waar fonteinen en platanen het dorpsplein sieren, ligt het wijnhuis La Goujonne van de familie Kraus. Deze van oorsprong Duitse familie vluchtte uit Algerije en belandde in het zonnige, groene hart van de Provence, de Var, waar ze op traditionele wijze haar druiven verbouwt.
De oogst van dit jaar valt voor het eerst onder het recent toegekende bio-label.

Toen onze Huib in het vroege voorjaar met Sebastian Kraus door de wijngaard liep en hem complimenteerde hoe goed en netjes die erbij lag was het antwoord dat dat tamelijk eenvoudig was geweest. Een bevriende schaapherder kwam met zijn kudde langs en de schapen graasden alles kaal. De druivenstokken staan dan nog stil, dus die kunnen geen schade oplopen. En passant wordt de zaak ook nog bemest! Zoals natuur hoort te zijn.

La cuvée Noémie, is volgens haar makers de wijn waar alles in samenkomt, de passie voor het wijn maken en het harde werken wat ermee gepaard gaat, resulterend in een typische "gout du terroir". De Grenache en Merlot druiven waarvan de Noémie gemaakt is, worden met de hand gesorteerd. Een rijping in Franse eiken vaten is ook onderdeel van het proces. Met een mooie diepe robijnrode kleur en een complexe neus van rijp fruit, cassis, bosbessen, kersen en vanille verovert Noémie onze zintuigen. Heerlijk bij een wildgerecht met aardappelpuree en rodekool met appel.

Deze mooie wijn is nog jong en komt nog beter tot haar recht als de wijn een paar uur in een karaf met een brede onderkant heeft gestaan. De wijn profiteert dan optimaal van de aanwezige zuurstof en is nog lekkerder.

En heeft u al uw hele leven druiven willen plukken in de Provence, hou dan in augustus de Facebook pagina van La Goujonne in de gaten. Elk jaar staat er een oproep voor mensen om zich aan te melden om druiven te komen plukken.


Normaal: € 22,50
Deze maand met abonnement: € 18,00

 

inschrijven

 

wijn december 2016 » « wijn oktober 2016