bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn oktober 2016 » « wijn augustus 2016


wijnabonnement september 2016

Bourgogne Chardonnay<br>Frédéric Magnien 2013 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

september 2016
WIJN 54: Bourgogne Chardonnay
Frédéric Magnien 2013

C`est en septembre
Quand les voiliers sont dévoilés
Les oliviers baissent les bras
Les raisins rougissent du nez
Et le sable est devenu froid.

Het is in september, als de zeilboten van hun zeil ontdaan worden, Frankrijk weer van de Fransen wordt en alle mensen weer terugkeren naar hun - vie quotidienne -. Gilbert Bécaud verwoordde het september gevoel.

Voor bij de laatste zomerse zonnestralen van september, hebben wij gekozen voor de Bourgogne Chardonnay van Frédéric Magnien 2013. Frédéric Magnien vertegenwoordigt de 5de generatie van wijnmakers van de familie Magnien. Hij volgt zijn opleiding in Europa, Australië en Amerika en in 1995 start hij zijn eigen wijnbedrijf. Het lukt hem om de meest perfecte kwaliteiten en diversiteiten van de grootste terroirs van de Bourgogne te bottelen onder zijn eigen label. Magnien selecteert kleine ‘vieilles vignes’, wijngaarden, die ouder zijn dan 40 jaar, waarvan hij druiven van hoge kwaliteit en met een optimale rijpheid oogst. Resulterend in wel 80 cuvées komend van wel honderden verschillende percelen. Inmiddels leidt hij ook het domein van zijn vader, Domaine Michel Magnien en oogst lovende recensies in de internationale vakpers en is uitgeroepen tot VIGNERON DE L’ ANNEE door Cuisine et Vins de France.

Deze Chardonnay, uit het hart van de Côte d'Or, heeft zuiverheid en rijke citrus smaken. Druiven van Morey-St.-Denis en Santenay respectievelijk Côte de Nuits en Côte de Blancs, zorgen voor een interessante les in terroir, evenals een momentopname van de schoonheid en complexiteit die een Chardonnay kan geven, verleidelijk en verfrissend. Zoals de Fransen het mooi verwoorden ‘‘La robe est jaune d’or pâle. Le nez est vif, ouvert, exprimant l’ananas et l’amande fraîche‘‘; de kleur bleek goudgeel en de geur van ananas en verse amandelen.
De laatste ’zomerstralen’ in een glas, voordat de herfst en daarmee de rode, volle wijnen hun intrede weer doen. C’est en septembre que les raisins rougissent du nez.

Normaal: € 16,50
Deze maand met abonnement: € 13,30

 

inschrijven

 

wijn oktober 2016 » « wijn augustus 2016