bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn september 2012 » « wijn juli 2012


wijnabonnement augustus 2012

Zind, Vin de Table, Domaine Zind Humbrecht 2009, Alsace Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

augustus 2012
WIJN 5: Zind, Vin de Table, Domaine Zind Humbrecht 2009, Alsace

Een tafelwijn! Ofwel een Vin de Table.
En in dit geval niet omdat het een eenvoudige wijn is maar omdat de regels van de appelation in de Elzas het niet toestaan om andere druivenrassen te gebruiken dan Riesling, Sylvaner, Gewurztraminer, Klevener, Muscat of Pinot Gris. En voor rode wijn de Pinot Noir. Verder zijn er nog een aantal wijnen van samengestelde druivensoorten die men dan Edelzwicker noemt.
Chardonnay mag niet gebruikt worden binnen de A.C. Alsace en Olivier Humbrecht (Master of Wine) kiest er dan ook bewust voor om deze blend als Vin de Table te verkopen. Op die wijze kan hij feitelijk zijn eigen gang gaan zonder zich te hoeven houden aan de gestelde regulaties.

Nu is dat niet zo erg maar een vin de table mag ook geen specifieke herkomstaanduiding (Elzas) of jaargang op het etiket vermelden.
Daar heeft Olivier ook iets op gevonden. Hij heeft zijn wijnen allemaal een lotnummer gegeven. En deze jaargang hebben alle wijnen het lotnummer Z009.
En je hoeft geen geleerde te zijn om te weten wat hij hiermee bedoelt.

Zund


Alle wijnen van Zind Humbrecht zijn 100% bio-dynamisch, eigenzinnig en van zeer hoog niveau. Die eigenzinnigheid komt wellicht het best tot uitdrukking in de Zind 'Vin de Table'. Een blend van  65% Chardonnay en 35% Auxerrois.

Ook zeer vooruitstrevend is Zind Humbrecht met zijn indexering van de wijnen om zo duidelijk aan te geven aan de consument hoe droog (of zoet) een wijn is. Op een schaal van 1 (droog) tot 5 (uitgesproken zoet) krijgt de Zind een 1.

De Zind 2009 is lichtgeel en heeft een helder fonkelende kleur met goudglans. De geur is expressief, fris, zuiver, aromatisch en tropisch. Hij heeft een sappige aanzet met heel veel fris fruit, rijp, rond, vettig en frisse citruszuren.
De Zind is goed te drinken bij traditionele Elzasser gerechten zoals zuurkool met diverse vleessoorten ( misschien niet echt iets voor de zomer ).
Maar ook bij vis en bij gerechten met kip en kalfsvlees. Of drink hem gewoon heerlijk gekoeld als aperitief. 

The winedoctor:
"This is a really fine wine, especially for a summer's evening.
Who needs appellations!"

 

Zind normaal € 22,00 voor abonnementhouders in augustus € 17.50

 

inschrijven

 

wijn september 2012 » « wijn juli 2012