bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn mei 2016 » « wijn maart 2016


wijnabonnement april 2016

Domaine la Tour Penedesses la Montagne Noire 2014 rood of wit Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

april 2016
WIJN 49: Domaine la Tour Penedesses la Montagne Noire 2014 rood of wit

Van het wijnhuis Domaine La Tour Penedesses proefden wij onlangs een rode- en witte wijn. Alle twee zo lekker dat we ze graag beide in het Caulils assortiment willen.

U mag deze maand dus kiezen.

De wijnmaker Alexandre Fouque bezit rondom de dorpen Faugères en Pézenas in de Languedoc, 45 hectare grond, verdeeld in 24 percelen. Elk perceel, een uniek stukje bodem met lava gesteente, kalkhoudende klei, zwart marmer of leisteen. Sommige niet groter dan 1ha. Net als een filatelist heeft Fouque de percelen zorgvuldig geselecteerd op grondsoort en ligging. Wetende dat de verschillende druiven op bepaalde grondsoorten beter gedijen. Het perceel is bepalend door ligging en grondsoort en het klimaat welke druiven er het best worden aangeplant. Er wordt uitsluitend handmatig geoogst en gecontroleerd biologisch gewerkt.

De rode wijn krijgt zijn eerste vergisting in roestvrij stalen vaten en zijn tweede vergisting in bariques en demi-muids. Hij dankt zijn naam aan de hellingen van leisteen en zwart marmer waar de wijnstokken geplant zijn. De kleur is bijna zwart en in de neus komt de garrique prachtig naar voren in combinatie met zwarte olijven, peper en bosbessen. De smaak is geconcentreerd met een frisse aanzet en een indrukwekkend lange finale. Lekker bij eend, gegrilde vijgen en lam met gekonfijte uitjes.

Deze zeldzame witte Faugères heeft een prachtige balans van bitter, boter en zuurtjes. In de neus geeft hij eerst ananas en vervolgens wat florale tonen. Het prachtig uitgebalanceerde mondgevoel blijft lang, lang hangen. Een goed glas voor bij risotto met schaaldieren, kreeft en verschillende kazen.

Normaal: € 15
Deze maand met abo: € 12

 

inschrijven

 

wijn mei 2016 » « wijn maart 2016