bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn maart 2016 » « wijn januari 2016


wijnabonnement februari 2016

Les Sept Vignes de Château Thivin Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

februari 2016
WIJN 47: Les Sept Vignes de Château Thivin

De Beaujolaisstreek ligt tussen de rechteroever van de Saône en de Montagne du Beaujolais. In de Beaujolais worden vrijwel uitsluitend rode wijnen geproduceerd van de Gamay druif. De sleutel tot succesvolle rode Beaujolais wijnen uit het gebied van de tien Crus: Fleurie, Juliénas, Chiroubles, Chénas, Saint-Amour, Moulin a Vent, Morgon, Brouilly, Côte de Brouilly en Régnié.

Het kleine Château Thivin dat tegen de heuvel van Brouilly aangeplakt lijkt, is al zes generaties in handen van de familie Geoffray. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. De druiven van de zeven wijngaarden die het Château omringen, worden afzonderlijk geviniviceerd daar elk perceel zijn eigen kwaliteiten bezit. Dit stelt Geoffray in staat single-wijngaard wijnen te maken zoals ‘La Chapelle‘ en ‘Le Clos Bertrand‘ of om druiven van de zeven wijngaarden te combineren tot een ‘Côte de Brouilly‘ appellation, ‘Les 7 Vignes‘.

In de kelders van Thivin wordt nog steeds gebruik gemaakt van de zwaartekracht en dus geen gebruik gemaakt van pompen. Nog steeds de beste manier om wijn te maken, waarbij respect voor het milieu voorop staat in navolging van de methode Terra Vitis.

Een lekker kersenrood glas met een fruitige aanzet van sappige bosvruchten en aardbei en een klein pepertje in de afdronk. Heerlijk bij vleesgerechten en niet te zwaar wild.

Normaal: € 19,50
Deze maand voor abonneehouders: € 15,60

 

inschrijven

 

wijn maart 2016 » « wijn januari 2016