bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn mei 2015 » « wijn maart 2015


wijnabonnement april 2015

Viña Nora Albariño, Rías Baixas Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

april 2015
WIJN 37: Viña Nora Albariño, Rías Baixas

Deze maand een mooie fles wit uit Spanje. Voor het eerst in de Spaanse wijngeschiedenis wint het Spaanse wit van het rood. De voorheen toch wel smakeloze witte wijnen zijn door de technologische vooruitgang fris en aromatisch geworden.

Net ten noorden van Portugal ligt de rotsachtige kustregio van Galicië. Veel van de winnende wijnen komen uit dit groene en relatief koele gebied. De Albariño druif groeit in dit zeeklimaat, de ranken geleid langs pergola’s op zo’n twee meter boven de grond om de vochtigheid de baas te zijn.

De wijn laat indrukwekkende groeicijfers zien met verkopen in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Wel 600 families, die allen een klein perceel wijngrond in de Salnès-vallei bezitten, leveren druiven voor de productie van deze mooie wijn.

De wijngaard van Antonio Alén, eigenaar van Bodega Viña, ligt tussen de benedenloop van rivierbanken. De wijnstokken ondergaan een cyclus van milde, natte winters met zeemist en warme zomers met temperaturen boven de 30°. Alén beschermt zijn druiven door ze na de pluk direct te bevriezen. ”Dat is de beste manier gebleken om de druiven goed rijp te laten worden en toch fris te houden“.

De Albariño druif combineert de frisheid van citrus, appel en mineralen van de granieten bodem met de zachtheid van exotisch fruit. Je proeft de zee en de zon. Met Pasen een glas Albariño met een stukje zee, ziltige oesters, brengt de zomer sneller dichterbij.

Normaal 19,50
Deze maand 16,50

 

inschrijven

 

wijn mei 2015 » « wijn maart 2015