bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn april 2015 » « wijn februari 2015


wijnabonnement maart 2015

Ordoñez Malaga Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

maart 2015
WIJN 36: Ordoñez Malaga

Natuurlijk zoet!

Tja een zoete wijn drink je niet zo vaak. Althans ik niet.
Af en toe een glaasje in een restaurant of bij een bijzonder etentje thuis.
Maar dan moet je er dus wel één in huis hebben. En die heb je nu.

En wat voor één!
Deze Malaga wordt gemaakt van de Muscat Alexandria druivensoort.
De druiven worden laat en dus heel rijp geoogst. De druiven groeien op 400 meter hoogte aan druivenstokken van minimaal 40 jaar oud. De druiven worden handmatig geoogst en de fermentatie vindt plaats in roestvrij stalen tanks. De alcohol komt exclusief van de vergisting van de druiven en deze wordt gestopt zodra het benodigde alcoholpercentage is behaald door de wijn te koelen waardoor de vergisting stopt. De smaak is van rozijnen, krentjes zoals de gedroogde Malaga druiven die in het zakje zitten. Maar de wijn heeft ook prachtige zuren en is daardoor ook heerlijk fris. In Spanje drinkt men deze wijn als aperitief wijn bij bijvoorbeeld een bordje Jamón Serrano.
Maar hij is ook uitstekend te combineren bij desserts of bij paté en wat dacht je van foie gras. Dus je hoeft niet perse te wachten op dat speciale etentje, maar geniet er ook van op een doordeweekse dag bij een bordje
paté of Serrano ham!

¡Salud!

Normaal 21.50
In maart 17.20

De 63 km lange Ruta de la Pasa leidt door het zuidwesten van de Axarquia, dicht bij de stad Malaga en voert naar de uitlopers van de Montes de Malaga. Naast advocado’s en mango’s gedijt vooral de beroemde moscatel druif hier goed. De wijngaarden worden beschermd tegen de koude noordelijke winden door het natuurgebied Sierra Tejeda. Dit Spaanse natuurgebied staat bekend om haar mooie witte Spaanse dorpjes als Totalan, Comares, Cutar, El Borge, Almachar en Moclinejo daterend uit de Moorse tijd en prachtige vergezichten. De route begint in La Cala, een gedeelte van Rincon de la Victoria aan de kust en leidt langs een landschap, gevuld met wijngaarden en amandelbomen. Via het plaatsje Olias met haar kerk Sant Vicente Ferrer uit de zestiende eeuw, leidt de weg u omhoog, langs de Santopitar met een hoogte van 1.020 meter en met mooi zicht op de baai van Málaga en Axarquía. Het landschap tussen de dorpen glooiend met hellingen vol wijnstokken, Spaanse finca’s en tijdens het oogst-seizoen overal matten op de heuvels waar de Moscatel druif ligt te drogen. De gedroogde Moscatel druif wordt gebruikt in het productieproces van de zoete, witte Muskaatwijnen. Jaarlijks wordt in Axarquía ongeveer 200.000 kilo rozijnen geproduceerd.

 

inschrijven

 

wijn april 2015 » « wijn februari 2015