bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn februari 2015 » « wijn december 2015


wijnabonnement januari 2015

Domaine la Rocalière, Lirac, Cuvée Ikebana 2011 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

januari 2015
WIJN 34: Domaine la Rocalière, Lirac, Cuvée Ikebana 2011

Toen we de zusjes Mélanie en Séverine voor het eerst op de beurs ontmoetten maakten ze een ietwat ongemakkelijke indruk. Op hun paasbest en op hoge hakken was het duidelijk dat dit niet hun thuis was.

En inderdaad bij ons bezoek aan hun domaine ging het heel anders. Séverine, de wijnmaakster, in overall en op rubberlaarzen en Mélanie op gympen en in spijkerbroek, hier waren ze wel zeker thuis. Met gepaste trots werd ons het domein getoond. De bijna 60 ha gelegen in de appellations Lirac en Tavel hebben ze van hun vader Jacques Borelly overgenomen. De zanderige grond en de galets roulées, grote ronde stenen bekend uit het naburige Châteauneuf du Pape, geven de wijnen het typische ietwat robuuste terroir wat kenmerkend is voor de Zuidelijke-Rhône streek. Séverine slaagt er echter in om hier wijnen te maken met een opmerkelijke elegantie. Misschien is het 'la touché féminin`, in ieder geval heeft ze een herkenbare, welhaast lichtvoetige stijl.


Sinds 2010 heeft ze hier nog een schepje bovenop gedaan met haar Lirac Ikebana. Vernoemd naar de Japanse bloemschikkunst heeft ze van de beste druiven van de mooiste percelen een waar staaltje vakmanschap geleverd. Van werkelijk uitgesproken karaktervolle druivenrassen mouvêdre (45%), carignan (45%) en grenache (10%) heeft ze deze wijn geassembleerd. Uitsluitend gebruik van roestvrijstaal en beton is deels het geheim van de smid. Liefde en toewijding zijn mede verantwoordelijk. Hard werken doet de rest. Overigens is het Domaine sinds 2012 gerechtigd het AB logo te voeren, met andere woorden volledig biologisch, maar wij weten wel beter: dat waren ze al lang.

Normaal 15,00 euro per fles
Deze maand voor abonnementhouders 12,00 euro per fles

Tekst met dank aan La Vie Le Vin

 

inschrijven

 

wijn februari 2015 » « wijn december 2015