bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn januari 2014 » « wijn november 2014


wijnabonnement december 2014

Il Grigio spumante brut Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

december 2014
WIJN 33: Il Grigio spumante brut

Ik had eigenlijk een mooie, rode wijn in gedachte maar de voorgaande wijn was ook al rood en aangezien december een feestmaand is heb ik gekozen voor een fles feestelijke bubbels.
En wat voor één!

Deze smaakvolle, droge mousserende wijn is het resultaat van een blend van prosecco, pinot grigio en chardonnay. Bereid volgens de ‘méthode charmat’ of ‘cuve close’. Wat inhoudt dat de ontsteelde druiven zonder voorafgaande inweking zacht zijn geperst en de tweede gisting in rvs tanks heeft plaatsgevonden bij een temperatuur van 14º C. Hierna is de jonge wijn nog vijf tot zes maanden in contact gebleven met de gistcellen in de tanks. Hierdoor heeft de wijn het koolzuur verkregen. Het resultaat is een complexe, verfijnde en zuivere wijn.
De fles is al een lust voor het oog. Mooi vormgegeven etiket, champagnekurk en musselet. In het glas kleurt deze spumante helder, strogeel met groene tonen. De mousse (belletjes) is verfijnd, aanhoudend en mooi regelmatig. Een frisse, intense neus met geuren van groene appels en peren. In de mond rond, verfijnd, fris en elegant.
Een aangename verrassing die je niet snel zal vergeten!
Deze Il Grigio heeft een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om onderscheidingen. Zo is hij bij herhaling winnaar voor de beste prijs/kwaliteitverhouding voor spumante van Italië, veelvuldig bekroond als beste ‘Italiaanse spumante’ door onder meer Gambera Rosso. En tweemaal winnaar van de Volkskrant Champagne (!) test.

Normaal: 15,95 euro
Deze maand: 12,75 euro voor abonnementhouders


Wij wensen u heerlijk feestdagen, team Caulils

 

inschrijven

 

wijn januari 2014 » « wijn november 2014