bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn november 2014 » « wijn september 2014


wijnabonnement oktober 2014

Van Volxem Weissburgunder 2013 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

oktober 2014
WIJN 31: Van Volxem Weissburgunder 2013

Dit domein bevindt zich in het historische centrum van Wiltingen, één van de bekendste wijnbouwgemeenten aan de Saar. In 1999 kocht Roman Niewodniczanski dit bezit. Zijn droom is om grote wijnen te maken en kosten noch moeite worden gespaard. De wijngaarden worden organisch bewerkt en door streng te snoeien liggen de opbrengsten gemiddeld op zo’n 33 hl/ha. Oogsten gebeurt handmatig. Het is witte wijn die domineert aan de Saar, een van de koelste wijngebieden ter wereld. De oogst start hier begin november. Van Volxem wil de specifieke karakteristieken van de wijngaarden in de fles tot uitdrukking laten komen.

In de neus tonen van witfruit, amandel, bloesem en iets rokerigs. Volle smaak met opnieuw tonen van witfruit en citrus.. De wijn is net niet helemaal droog, maar de zuren en lichte tinteling zorgen voor de nodige spanning. Een schitterende Weissburgunder!

Zoals jullie vast al weten past witte wijn over het algemeen het beste bij kaas. Zo ook deze fantastische Weissburgunder. Vandaar dat we er deze maand een heerlijk stukje Etivaz bij hebben gedaan, een kaas uit het plaatsje Etivaz in Zwitserland. Het is een bergkaas die erg lijkt op een Gruyère maar net iets pittiger is. De kaas wordt alleen gemaakt wanneer de koeien in de bergen lopen. Ze eten dan toch andere grassoorten en bloemen en dat proef je! Ik zeg vaak tegen mijn klanten: als je deze kaas in je mond hebt en je sluit je ogen, dan is het net alsof je in de bergen bent.

Etivaz

De Etivaz d’Alpage is heerlijk voor in de fondue. En wij gebruiken hem ook in onze zuurdesemtosti.

Vanaf 8 oktober beide te verkrijgen bij Caulils KAAS in de Foodhallen. De Foodhallen zitten in de oude tramremise in Amsterdam West bij het Bellamyplein.

Van Volxem Weissburgunder 2013 normaal € 19,50
Voor abonnementhouders in oktober € 15,60

Etivaz d’Alpage normaal 3,80 euro, deze maand 3,40 euro per 100 gr.

 

inschrijven

 

wijn november 2014 » « wijn september 2014