bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn juli 2012 » « wijn mei 2012


wijnabonnement juni 2012

Rully Les Cailloux 2010, Pierre Yves Colin Morey, Bourgogne Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

juni 2012
WIJN 3: Rully Les Cailloux 2010, Pierre Yves Colin Morey, Bourgogne

Vorig jaar ben ik samen met Bourgogne-expert Chris Janselijn een week in de Bourgogne geweest. We bezochten onder andere Patrick Piuze -de nieuwe ster in Chablis- Bernard van Berg, Emanuel Rouget, Benoit Ente en niet te vergeten Pierre Yves Colin Morey.

Dit was één van de mooiste, tevens langste bezoeken die we hebben gedaan.
Het begon iets minder fijn: we moesten namelijk al om 8.00 uur 's ochtends in Chassagne Montrachet zijn, omdat Pierre-Yves het erg druk had en de hele middag de wijngaard in wilde. De avond ervoor hadden wij echter copieus getafeld, dus ons hoofd stond noch naar vroeg opstaan noch naar wijn drinken.
Maar ik moet zeggen eenmaal in zijn schemerige wijnkelder, had ik niet meer door dat het zo vroeg op de dag was. En zo proefden wij in de vroegte bijna alle wijnen uit 2010 zo van het fust.
De meeste hiervan heb ik overigens al even in het assortiment. Behalve deze Rully.
Dit is eigenlijk om het oneerbiedig te zeggen zijn "instapmodel".
Maar de stijl van wijn maken is ook in deze wijn heel duidelijk te herkennen: prachtige zuren en van een ongekende zuiverheid.

Witte Bourgognes worden nagenoeg alle van de Chardonnay druif gemaakt. Door de intense smaak combineert deze Rully o.a. heerlijk bij kaas, wij proefden de wijn met Chaource, Epoisses Nu en Comté.
Met name de combinatie met Comté is voortreffelijk.
Nu is deze 30 maanden gerijpte kaas van Marcel Petit, niet een doorsnee Comté. Door de lange rijpingstijd heeft de kaas naast de gebruikelijk zoete, nootachtige smaak ook een hartige smaak en is hierdoor prachtig in balans.

Rully Les Cailloux normaal 24,50 voor abonnementhouders 19,60


Hoe u deze fles makkelijk kunt openen.

 

inschrijven

 

wijn juli 2012 » « wijn mei 2012