bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn april 2014 » « wijn februari 2014


wijnabonnement maart 2014

Weingut Keller, Grüner Silvaner 2012 Rheinhessen Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

maart 2014
WIJN 24: Weingut Keller, Grüner Silvaner 2012 Rheinhessen

Rheinhessen is het grootste wijngebied van Duitsland. Het is ook het thuisland van de onder wijnliefhebbers weinig populaire Liebfraumilch én van de Grüner Silvaner. Deze druifsoort staat in de Elzas bekend onder de naam Sylvaner.

Dat deze druifsoort ook gebruikt wordt voor de Liebfraumilch, wil niet zeggen dat het een inferieure druifsoort is, integendeel. Weingut Keller heeft er een uitstekende wijn mee gemaakt. Nu staat Weingut Keller ook bekend als één van de beste Duitse wijnmakers. Dit mede door de bezielende leiding van Klaas-Peter Keller.

De Grüner Silvaner is de “instapwijn” van Klaus-Peter Keller. Met deze wijn zet hij zijn handtekening en laat hij zien dat hij niet voor niets een grote status heeft.
Zijn topcuvées als Abts-E en G-Max behoren tot de meest gezochte wijnen ter wereld en zijn zeer schaars.

De Grüner Silvaner is naast een heerlijk aperitief, een mooie begeleider van gerechten met groentes, schaaldieren of vis. En gaat ook uitstekend samen met sommige kazen. Ik had hem zelf bij een fondue van Vacherin Mont d’Or wat ook uitstekend gaat! Mocht u de wijn kunnen bewaren, dan is het ook een heerlijke wijn bij asperges. Direct veel wit fruit en een rijke geur. De smaak is licht prikkelend met verfijnde zuren. De afdronk is rijk en heeft veel spanning.

Weingut Keller, Grüner Silvaner normaal € 16,50
In de maand maart voor wijnabonnementhouders € 13,20

La vie Le vin

 

 

inschrijven

 

wijn april 2014 » « wijn februari 2014