bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn juni 2012 » « wijn april 2012


wijnabonnement mei 2012

La Mondianes Ruchè di Castagnole Monferrato 2009, Italië Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

mei 2012
WIJN 2: La Mondianes Ruchè di Castagnole Monferrato 2009, Italië

In mijn zoektocht naar leuke nieuwe wijnen voor het wijnabonnement stuitte ik onlangs op een wijn gemaakt van een druivensoort waar ik niet eerder van had gehoord.
Al is dat niet zo vreemd, als je bedenkt dat deze druifsoort weinig voorkomt en er in Nederland maar drie wijnen worden geïmporteerd die hiervan zijn gemaakt. Het gaat hier om de druifsoort Ruchè. Deze druif wordt slechts in een klein gebied verbouwd, nog geen 40 hectare groot, maar is van een dusdanige kwaliteit dat het de DOC-status heeft in Castagnole Monferrato, een wijngebied vlakbij Asti in de Piemonte.
De wijn onderscheidt zich door zijn uitbundige geur van bloesem en specerijen. De smaak is vol en zacht met tonen van rijpe pruimen. Door zijn kracht combineert deze Ruchè moeiteloos met rijke mediterrane schotels, kazen en truffel.

We hebben dit keer ook een heerlijk recept van Ristorante da Geppe, uit het dorp waar deze wijn vandaan komt. De wijn wordt in het gerecht gebruikt en kan er uiteraard ook prima bij gedronken worden. Kijk voor het filmpje over het recept en de wijn op Youtube.


Guance di Vitello con Ruchè

Ingrediënten:


4 x kalfwangen
6 x bospeen
2 x stengels bleekselderij
1 x ui
1 x kleine pijpkaneel
2 x kruidnagels
2 x takje rozemarijn
10 zwarte peperkorrels
zout / peper
flinke scheut olijfolie
0,5 fles La Mondianese Ruchè


Bereidingswijze:

Schil de bospeen en snij deze in plakjes, was de bleekselderij en snij in stukjes en
snij de ui in halve ringen. Doe vervolgens de peperkorrels en de kruidnagel in een stukje kaasdoek en bind dicht. Kruid de kalfswangen met zout en gemalen zwarte peper en bak deze even lichtbruin in een koekenpan. Doe de olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui glazig, voeg de wortel en de bleekselderij toe. Als dit lekker aan het zweten is, voeg dan de kalfswangen toe, het kruidenbuiltje, de rozemarijn en ongeveer een halve fles wijn zodat alles mooi onder staat. Als dit niet voldoende is kunt u wat bouillon toevoegen of extra wijn. Laat vervolgens op een laag vuur 2,5 tot 3 uur langzaam gaar stoven.
Haal vervolgens de kalfswangen uit de pan en laat het vocht nog een half uurtje verder inkoken tot er een mooie saus ontstaat.
Serveer bijvoorbeeld met gekookt aardappelen in schil en gegrilde kleine courgettes.

Buon Appetito

 

inschrijven

 

wijn juni 2012 » « wijn april 2012