bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn augustus 2013 » « wijn juni 2013


wijnabonnement juli 2013

Mon Cher, Noëlla Morantin 2011 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

juli 2013
WIJN 16: Mon Cher, Noëlla Morantin 2011

Vin Naturel

Bij het maken van "vin naturel" wordt er zo min mogelijk ingegrepen in de natuurlijke processen. De basis van deze filosofie ligt in de wijngaard. Er wordt niet gewerkt met insecticiden en kunstmest, waardoor wijn maken met de autochtone gisten uit de wijngaard en de kelder mogelijk wordt. Een natuurlijk evenwicht in de wijngaard geeft druiven die zó gezond zijn, dat het toevoegen van zwavel ter conservering ook niet nodig is. Meestal worden de wijnen ook niet gefilterd waardoor ze niet helder maar een beetje troebel zijn.

Ik was onlangs op een proeverij met alleen maar natuurwijnen. Ook wel bekend als Vin Nature. Ik moet even kwijt dat ik het eigenlijk best zwaar had. Er waren mijns inziens een aantal wijnen geoxideerd en de meeste wijnen vond ik ook niet erg toegankelijk.
Maar toen ik bij de rode wijnen belande, proefde ik als één van de eerste rode wijnen deze Gamay. En naar mate ik meer wijnen proefde, bleef ik telkens terugkeren naar deze fles Mon Cher om weer even terug te proeven wat ik er nou zo lekker aan vond.
Na de proeverij was er een aansluitende maaltijd. Tijdens het aperitief werd er een volle fles Mon Cher voor mijn neus gezet. Dit kon geen toeval zijn. Met mijn tafelgenoten genoten we met volle teugen en ik wist het eigenlijk ook direct: deze moet in het assortiment komen!

Deze wijn is licht gekoeld erg lekker, zo’n 18 graden, dus ook zeker niet te koud. Aangezien deze wijn heel natuurlijk is gemaakt, is het geen bewaarwijn. Dus gewoon lekker drinken en niet in het wijnrek leggen!

Mon Cher normaal 17,00 euro
voor abonnementhouders in juli 13,60 euro per fles

 

 

 

inschrijven

 

wijn augustus 2013 » « wijn juni 2013