bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn juni 2013 » « wijn april 2013


wijnabonnement mei 2013

Grand Crès, Corbières 2009 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

mei 2013
WIJN 14: Grand Crès, Corbières 2009

Corbières van de voormalige directeur van Domaine de la Romanée Conti.

Hervé Lefferer heeft een curriculum vitea die niet veel wijnboeren kunnen overleggen. Hij begon aan de wijnuniversiteit in Montpellier, waarna hij 3 jaar lang werkte in de Loire-vallei. Vervolgens werd hij directeur van misschien wel het meest prestigieuze domein van Frankrijk, namelijk Domaine de la Romanée Conti. Tevens was hij daar verantwoordelijk voor de wijngaarden. De verzorging van zijn wijngaard in de Corbières is dan ook meer dan perfect. Het credo van Hervé: “De wijn wordt voor 95% gemaakt in de wijngaard”. In de Corbières worden volgens Hervé geweldige kwaliteitswijnen gemaakt. Door de wijncritici wordt Domaine du Grand Crès gerekend tot de allerbeste.

Ik heb deze wijn onlangs "ontdekt" toen ik, uiteraard voor mijn werk, bij restaurant @SamHoud at en ze als hoofdgerecht duif serveerden. De duif was heerlijk en werd bovenal fantastisch begeleid door deze geweldige Corbières. Bij navraag bleek dat hij geïmporteerd wordt door één van onze eigen leveranciers. Dus het was een snel gemaakte keuze wat de nieuwe wijn van de maand zou worden.

Grand Crès Rouge wordt gemaakt van Grenache, Cinsault en Syrah. De wijn heeft, na de vergisting, 10 maanden op eikenhouten barriques gerijpt. Hij heeft een prachtige dieprode kleur. Wat met name opvalt is de geur en de smaak van laurier. (om dit te onderstrepen hebben we er een takje laurier bij gegeven deze maand). In de wijn vinden we ook een mooi bouquet terug van zwarte bessen, bramen en cassis. Het hout heeft een mooie ondersteunende functie, waardoor de wijn een mooie complexiteit ontwikkeld heeft. Zeer geschikt bij allerlei rood vleesgerechten en kaas.

Waar de wijn ook fantastisch bij gaat is de eendenborst van Frank Smoke House. Tip. Leg de al gerookte eendenborst nog even op de BBQ of bak hem nog even op de huid in de pan. En vergeet vooral niet de laurier te gebruiken in de saus.


Grand Crès normaal € 13,50
voor abonnementhouders in mei voor abonnementhouders € 10,90

 

Cuno van 't Hoff proeft de Grand Crès - deel 1

Cuno van 't Hoff proeft de Grand Crès - deel 2

 

inschrijven

 

wijn juni 2013 » « wijn april 2013