bourgondisch lifestyle  •  haarlemmerstraat 115, 1013 em amsterdam, 020-4120027  •  openingstijden: zo. en ma. 13-18u.  •  di. t/m vr. 11-19u.  •  za. 9-18u.

wijn maart 2013 » « wijn januari 2013


wijnabonnement februari 2013

L'Ostal Cazes, Estibals, Minervois 2009 Profiteer van het Wijnabonnement.
U kunt tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis maken met 3, 6 of 12 nieuwe wijnen en u laten verrassen door onze keus.

inschrijven

 

februari 2013
WIJN 11: L'Ostal Cazes, Estibals, Minervois 2009

Tijdens mijn zoektocht naar nieuwe wijnen, kies ik alleen wijnen die ikzelf lekker vind. Maar het hoogst haalbare is dat mijn lief de wijn ook lekker vindt, want dan kunnen we er samen van genieten. Helaas krijg ik regelmatig over wijnen die ik dan lekker vind te horen dat ze het "niks" vindt, maar deze rode wijn die vindt ze heerlijk. Zelfs zo lekker dat de wijn op haar damesdiner ter ere van haar 40e verjaardag geschonken moest worden.

De wijn komt uit Zuid-Frankrijk en ik had het vermoeden dat hij gemaakt werd door een kleine wijnboer uit de Minervois. Maar bij navraag blijkt dat niet zo te zijn. Het domein is namelijk van de familie Cazes, tevens eigenaar van het beroemde Chateau Lynch-Bages, Pauillac in de Bordeaux. Ze kochten dit domein in 2002 met als doel de best mogelijke wijn te maken in de Minervois. Een jaar later werd het tweetal de trotse bezitter van een plaatselijke negentiende-eeuwse tegelfabriek die ze geheel restaureerden en omtoverden tot een luxe kelder met alle faciliteiten die modern wijn maken verlangt.


De zestien meter hoge schoorsteen herinnert nog aan de tijd dat hier – zoals dat op grote schaal in het gebied gebeurde – rode pannen, stenen en tegels werden gebakken.

 


Genoemd naar één van de mooiste wijngaarden van l'Ostal Cazes is de Estibals een assemblage van zestig procent Syrah en gelijke delen Grenache en Carignan.
Na een jaar houtrijping is deze donkerpaarse Minervois kruidig en genereus fruitig met aroma's van rijpe bramen, kersen en zwarte bessen. Dat, in combinatie met zachte tannines maakt hem tot een goede begeleider van vlees en gerijpte kazen en natuurlijk deze heerlijke Chorizo Pamplona van Alejandro; gemaakt volgens een traditioneel recept uit de Rioja, met vlees van de bout, pimenton dulce de la Vera DOP, knoflook en zeezout, verder geen toevoegingen!

L'Ostal Cazes, Minervois normaal 14,00
voor abonnementhouders in februari 11,20

 

Download een presentatie van het domaine als PDF

 

inschrijven

 

wijn maart 2013 » « wijn januari 2013